• Magyar
 • angol

Philament Support

A támaszanyagot igénylő nyomtatásokhoz fejlesztettük ki a PLA-alapú, Philament Support szálat. Szemben a kioldható támaszték anyagokkal a Philament Support egy könnyen törhető anyag, ezért a támaszték nagy része azonnal eltávolítható a nyomtatásról. Az esetlegesen a felületen maradó anyagot csiszolással lehet maradéktalanul eltüntetni. Az így kialakuló végleges nyomtatási felület nem, vagy minimálisan igényel utókezelést.

A legbonyolultabb szerkezetű támaszok nyomtatására is alkalmas. Az FMD filamentekkel kompatibilis, azokkal jól használható.  A Philament Support szállal a nyomtatás egyszerű, a beállítások a PLA-hoz hasonlóak.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Termékelőnyök

 • Kitörhető, könnyen és gyorsan eltávolítható, speciális eszközt nem igényel
 • Utómunkát alig igényel
 • Bonyolult utókezelésre sincs szükésg, mint az oldható support anyagok esetén
 • Könnyű nyomtatás, akárcsak a standard PLA-val
 • Az FDM nyomtatásban használt leggyakoribb filamentekkel kompatibilis

Alkalmazási területek

 • Supportot igénylő tárgyak nyomtatása

Kiszerelés

A terméket átlátszó műanyag csévére tekercselve hozzuk forgalomba. A Philament tekercseket műanyag zsugorfóliával zárjuk, majd egy környezetbarát kartondobozban helyezzük el, amit szintén zsugorfóliával borítunk.

 • Filament súly: 750 gramm
 • Csomagolt termék összsúlya: 1100 gramm
 • Cséve mérete: 200 mm x 55 mm
 • Cséve közepének átmérője: 52 mm
 • Doboz mérete: 218 x 205 x 76 mm

Philament PLA

A Philament PLA termékek abban különböznek a nyomtatószálak többségétől, hogy összetett (kompozit) anyagok. Az alap polimeren és a színezőanyagon túl a 3D nyomtatási folyamatot elősegítő, illetve a kész nyomtatott tárgy színét, mechanikai tulajdonságait módosító összetevőket (additívokat) is tartalmaznak. Ezek az összetevők többek között lehetnek különböző töltőanyagok (pl. gipsz), külső, belső csúsztatók, folyást befolyásoló adalékok.

Az összetevők speciális adagolásának köszönhetően egy “lágyabb” filament készült el, amellyel a megszokottnál sokkal könnyebben nyomtathatunk 3D tárgyakat, akár gyorsabban, illetve alacsonyabb hőmérsékleten is.

A leggyakrabban használt filamentekhez képest kisebb mértékű zsugorodása miatt a Philament szálakból nyomtatott termékek nem deformálódnak, ezért nincs szükség fűtött asztalra a nyomtatás során.

Az alapanyag beszerzéstől a termék előállításáig tartó szigorú minőségellenőrzésnek köszönhetően a Philament szálak egyenletes kereksége és a pontos szálátmérő kiváló minőséget eredményez a 3D nyomtatásban. A Philament nyomtatószálak az összes elterjedt asztali, FDM/ FFF technológián alapuló 3D nyomtatóban használhatók.

Philament színezőanyagok

A felhasznált pigmentek élénk, egyúttal barátságos színeket adnak vékonyabb falvastagságú tárgyak esetén is. A pigmentek elérik a DIN 54001 szabvány szerinti legjobb hőstabilitási értéket, és fényállóságuk is a legjobb értéket mutatja a DIN 53388 szabvány szerint.

Élelmiszerbiztonsági megfelelés

A Philament termékek előállítása során felhasznált alap- és festékanyagok többsége megfelel az EU országaiban előírt szabályoknak (98 (1) EC határozata és 10/2011 / C bizottsági rendelet).

A Philament termékek nem tartalmaznak, a gyártási folyamat során pedig nem használunk veszélyes vegyi anyagokat, minimalizáljuk a környezetre gyakorolt hatást és termelési folyamatunk ökológia lábnyomát. A Philament termékek RoHS tanúsítvánnyal rendelkeznek és megfelelnek a REACH rendelet előírásainak.