A weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Elfogadom!

Filamentek

Egyedi fejlesztésű, speciális igényekhez fejleszett filamentek

A Filamania Kft. különleges mechanikai, kémiai tulajdonságokkal bíró 3D nyomtatószálakat fejleszt, amelyek lehetővé teszik a PLA széles körű alkalmazását. Az egyedi összetételű filamentek különleges és nagyon előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően különböző iparágak, speciális felhasználási területek 3D nyomtatási feladataihoz biztosítanak kiváló alapanyagot. 

A Philament Technical termékcsalád az alábbi, speciális jellemzőkkel bíró PLA filamentek vásárolhatók meg:

  • magas hőállóság
  • erős kopás‐ , illetve súrlódásállóság
  • ütésállóság
  • vezetőképesség
  • alakíthatóság, csiszolhatóség

 

A minőségi kontrol lépései a Philament termékek gyártása során

 

quality-control-ok


 

PLA - a biopolimer

A 3D nyomtatás dminikusan növekszik, egyre több magánszemély és vállalkozás készít tárgyakat ezzel a technológiával. Gondolnunk kell ennek a folyamatnak a hosszú távú következményeire is, szeretnénk a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni a 3D nyomtatás ökológiai lábnyomát. Ezért készítjük a Philament termékek többségét biopolimerekből, PLA-ból (politejsav). A szálak alapanyaga a PLA (politejsav), ami kukoricából, cukornádból vagy más keményítőt tartalmazó növényből készülhet. Ha már nincs szükség kinyomtatott termékekre, ezek eldobhatók, és 1-5 év alatt komposztálási körülmények között lebomlanak. A PLA-ból készült nyomtatószálak komposztálhatósága akkor igazolt, ha megfelelnek az Európai Unió EN 13432 vagy EN 14995 szabványának. A Philament nyomtatószálak teljesítik a szabványok előírásait

 

biobased

 

Üvegházhatású gázok kibocsátása

A különböző műanyagok üvegházhatású gázkibocsátása eltérő. A Philament nyomtatószálak alapanyagául szolgáló PLA az alacsony kibocsátású műanyagok közé tartozik. A PLA széndioxid kibocsátás egyharmada pl. a PET-nek, és egy hatoda a másik népszerű filament alapanyagnak, az ABS-nek.

diagramok-greenhouse-emissions2